Over de markt

De basis van de markt ligt in het hart van Helmond. Bij Tiendas Diferentes aan de Markt 45a in het centrum van de stad. Deze winkel, met een FairTrade en Duurzaam assortiment heeft zich daar in 2017 gevestigd.

In maart 2018 vond het eerst grote evenement plaats op het gebied van Global Goals. Meer dan 12 organisaties waren aanwezig bij een live internet uitzending van Radio el Mundo die in de winkel plaats vond.

Door de beperkte ruimte was dit evenement echter niet voor veel mensen te bezoeken en dus werd de stap naar buiten gemaakt. In oktober 2018 werd de eerste editie van de FairTrade en Global Goals markt georganiseerd op de Markt in het centrum van Helmond.

In 2019 werd er 2x een FairTrade en Global Goals markt georganiseerd. Eén op Koningsdag en één op de laatste zondag van oktober. De markt in oktober had rond de 40 deelnemers. Hiervan is een mooie aftermovie gemaakt.

Helaas konden we door de coronacrisis in 2020 geen fysieke markt organiseren en daarom hebben we de stap naar een digitale markt gemaakt. En met groot succes. We hebben tijdens de Nationale FairTrade week ruim 5000 mensen bereikt met de video’s van de deelnemers aan de markt.

En sinds 2021 werken wij samen met de Blues Route en de Platenmarkt van Robbies Records waardoor de markt nog groter en muzikaler is geworden.

Doel van de markt is om organisaties/stichtingen/kleine bedrijven die bijdragen aan de Global Goals in de spotlight te zetten. Voor waarde voor deelname is dat ze uit Helmond of directe omgeving komen

Back to Top